Aanpak 

 

Reuma is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem ontregeld is, met chronische ontstekingen tot gevolg. Bij Good Gut helpen we jouw immuunsysteem weer in balans te brengen. Hoewel de oorzaken van reuma onbekend zijn, is aangetoond dat reuma start met een verstoorde darmflora. Zodra de darmflora herstelt, verdwijnen de ontstekingen en reuma. Bij Good Gut bekijken we hoe we jouw darmflora kunnen herstellen. Dat kan door een combinatie van de juiste voeding, stressreductie en sporten.

 

VOEDING

Ieder lichaam heeft de juiste voeding nodig. Bij Good Gut geloven we dat er voor ieder individu ‘perfect uitgebalanceerde voeding’ bestaat. We stellen samen met een gecertificeerde voedingsdeskundige gespecialiseerd in reuma een individueel plan op waarbij je middels een specifiek dieet bekijkt welke voeding jouw reuma veroorzaakt en welke voeding juist helend werkt. Een nieuwe voedingsstijl levert op hele korte termijn grootste resultaten. 

STRESS REDUCTIE

Bij Good Gut helpt een ervaren psycholoog jou om inzicht te krijgen in bepaalde gedragspatronen en deze te veranderen. Stress heeft grote impact op je stemming en lichaam en kan uiteindelijk ook leiden tot voedselintoleranties, reuma en een verzwakt immuunsysteem. Door onbewuste patronen bewust te maken enerzijds en stressreductie anderzijds ervaar je een positieve stemming en zelfcompassie. 

Er kan gebruik gemaakt worden van evidenced based technieken zoals CGT, schematherapie, Eye Movement Desentization Reprocessing (EMDR) en Mindfulness.

De coaching is kortdurend en bestaat meestal uit 6 sessies met een NIP gecertificeerde psycholoog. 

 

SPORTEN

Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Reuma verslaan betekent sporten. Met reuma kan sporten echter lastig en pijnlijk zijn. We stellen samen met een gecertificeerde personal trainer een sportplan op en gaan actief aan de slag.  We bekijken wat past bij jouw lichaam en pijnpunten. Blijf vervolgens actief en gemotiveerd door de wekelijkse sportlessen.